<-Text1->

در این وبلاگ چه چیزی کم است

تبادل لینک" > تبادل لینک
دستگاه ورزشی" >کیف لوازم آرایش

آمار مطالب

کل مطالب : 99
کل نظرات : 2

آمار کاربران

افراد آنلاین : 1
تعداد اعضا : 1

کاربران آنلاین


آمار بازدید

بازدید امروز :
باردید دیروز :
بازدید هفته :
بازدید ماه :
بازدید سال :
بازدید کلی :

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان ورزشی- علمی- و آدرس rezatdk.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد

پیشنهاد می شود برای راحتی کار آدرس لینگ زیر را برای تبادل در لینگ خود ثبت نماید . 

http://rezatdk.loxblog.com/







نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

آمار وب سایت:  

بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید هفته :
بازدید ماه :
بازدید کل :
تعداد مطالب : 99
تعداد نظرات : 2
تعداد آنلاین : 1



باشگاه شهدای شهرک در رشته تکواندو در رده سنی خردسال و نونهال و نوجوانان هنرجو می پذیرد. آدرس : کرج شهرک خاتم انبیاء . سالن ورزشی شهدای شهرک . زیر نطر محمد رضا جوادی .

تبلیغات
<-Text2->
نویسنده : mohammad reza
تاریخ : چهار شنبه 8 بهمن 1393
نظرات

 

 

ورزشی | با این حرکات بدنتان را گرم کنید

  این تمرین ها به شما کمک می کند زنجیره دینامیکی ارتباط دهنده ماهیچه ها، استخوان ها، تاندون ها و لیگمان ها در بهترین شکل خود قرار بگیرند و بدن شما قادر باشد هر کاری را به بهترین شکل انجام دهد، از دوی با سرعت 10کیلومتر گرفته تا هر حرکت قدرتی دیگر.
 

اگر می خواهید سبک ورزش تان را عوض کنید، راهش این نیست که تمرین های مقاومتی را رها کنید و فقط روی حرکات هوازی تمرکز کنید، باید تمرین های مقاومتی را همچنان ادامه دهید.

این نرمش ها، مقدمه ای این برای سایر ورزش هایی است که در فضای آزاد می توانید انجام دهید. این حرکات نواحی از بدن را که هنگام دو درگیر می شوند، تقویت می کند. به این ترتیب نه تنها از آسیب های احتمالی پیشگیری می کنید بلکه کیفیت پیاده روی و دوی شما هم بالاتر می رود. با تمرین اول شروع کنید و تعداد حرکاتی که در نظر گرفته شده را کامل کنید بعد 15 ثانیه صبر کنید و دوباره سه دقیقه الگو را تکرار کنید. حالا 30 ثانیه صبر کنید و بعد تمرین های دوم و سوم را به همین شکل ادامه دهید. بعد از 30 ثانیه استراحت حرکت چهارم را تمام کنید.

1. اسکات پرشی

الف. روی پاهای تان بایستید و پاها را به عرض شانه ها باز کنید. دست های تان را تا جلوی شانه های تان بالا بیاورید و راست نگه دارید. به حالت نشسته قرار بگیرید و زانوهای تان را تا نزدیک ران های تان خم کنید.

ب. با فشار به پاشنه پا سعی کنید به هوا بپرید. دوباره برگردید و فورا خودتان را برای حرکت بعدی آماده کنید. این حرکت را 15 بار انجام دهید.

2. حرکت کوهنوردی

الف. در وضعیت فشار به بالا قرار بگیرید، یعنی دست های تان را روی زمین بگذارید به گونه ای که زیر شانه های تان قرار داشته باشند و پاهای تان را دراز کنید طوری که بدن شما از سر تا پاشنه پا به صورت یک خط مستقیم قرار بگیرد. پشت تان را صاف نگه دارید و زانوی چپ تان را به سمت قفسه سینه تان خم کنید.

ب. خیلی سریع حرکت را عوض کنید تا دوباره شروع کنید. حالا حرکت را با پای راست انجام دهید. این را یک حرکت حساب کنید و تا 15 حرکت سریع آن را انجام دهید.

3. پاها رو به پایین

الف. به پشت بخوابید در حالی که دست های تان را کنار بدن تان قرار داده اید. حالا پاهای تان را حدود 45 درجه بالا بیاورید. پاهای تان را صاف و کنار هم قرار دهید. حالا باسن تان را بالا بیاورید و آنقدر بلند کنید تا انگشتان پاهای تان جلوتر از سرتان قرار بگیرد.

ب. یک لحظه صبر کنید و خیلی آرام به نقطه شروع حرکت برگردید و 15 بار این حرکت را انجام دهید.

4. حرکت چرخشی

الف. به رو دراز بکشید و بازوهای تان را به حالت 90 درجه قرار دهید و کمی از زمین فاصله بگیرید. وزن تان را روی قسمت بالای بازوها و انگشتان قرار دهید. آرنج زیر شانه های تان قرار داشته باشد و پاها هم جفت و روی نوک انگشتان. خودتان رابرای 45 ثانیه در این حالت نگه دارید.

ب. به سمت راست بچرخید تا وزن تان روی بازوی چپ تان بیفتد بعد بازوی راست تان را مستقیم به بالا بکشید. حدود 45 ثانیه صبر کنید و به نقطه شروع برگردید و حدود 45 ثانیه صبر کنید. حالا به سمت چپ بچرخید و وزن تان را روی بازوی راست قرار دهید و بازوی چپ تان را مستقیم به بالا بکشید و دوباره 45 ثانیه صبر کنید.

باشگاه شهدای شهرک در رشته تکواندو در رده سنی خردسال و نونهال و نوجوانان هنرجو می پذیرد. آدرس : کرج شهرک خاتم انبیاء . سالن ورزشی شهدای شهرک . زیر نطر محمد رضا جوادی .
تعداد بازدید از این مطلب: 88
موضوعات مرتبط: دانستنیهای ورزشی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : mohammad reza
تاریخ : چهار شنبه 24 دی 1393
نظرات

اهميت ومكانيسم تنفس در تكواندو
تنفس نوعي استراحت و آرامش و پاسخي غيرارادي به علائم اتوماتيكي است كه خداوند به موجودات زنده اهداء كرده است با يك تحريك مغزي سينه گشادشده و هوا به درون آن هجوم مي برد وبا تحريك ديگري از جانب مغز سينه با بيرون دادن هوا استراحت مي كند. اين سيستم كه تنفس رادر بدن انسان تنظيم مي كند. بقدري موثراست كه ما به ندرت از وجود آن آگاهي داريم.
كافي است كه فكركنيد اگرنفس نكشيد چه مي شود يا اينكه چه وقت گرانبهايي رابايد صرف تنفس كنيد، اين سيستم بسيار عالي طراحي شده بطوري كه نيازي به اتلاف وقت براي پركردن و خالي كردن ششها نداريم و مي توانيم به خيال راحت حواسمان را روي چيزهايي ديگر متمركز كنيم.
تكواندو به ما مي آموزد تاهرذره از وجودمان را بشناسيم و بهبود بخشيم. تنفس بعنوان يكي از اجزاء تمرين اهميت فراواني براي هر تكواندوكاري دارد. تكنيكهاي تنفس بسياري درتكواندو وجود دارد كه هر روش راهي پربهاي جهت نيل به هدف است و همزمان با كسب كنترل تنفس، هنرجويان مزايا و اثرات تنفس خوب و درست را درك مي نماييد.
مبتديان اهميت آموختن تنفس راخلال تمرينات و بهبود تكنيكها با كمك تنفس را اكثراً فراموش مي كنند. آنان فراموش مي كنند كه تنفس را در تمرين و با هماهنگي و زمان بندي و سعي دربهبود سيستم تمريني تلفيق نمايند . البته بايد توجه داشت كه شاگردان در خلال زندگي روزمره شايد هرگز به تنفس فكر نكرده باشند و اكثراً به خودي خود وبدون آگاهي تنفس مي كشند. شاگردان بايد الگوهاي تنفسي خودرا اصلاح و بهبود بخشند وبتدريج با تكنيها تركيب نمايند و مي توان پس از چند دقيقه تمرينات تنفس پوم سه ها را تمرين نمود.
پوم سه ها رابايد به آهستگي و همراه با تمركز وهماهنگي با زمان فرم وبادرنظرگرفتن اصول تنفس و تكنيكي اجرا كرد. هر حركت بايد با دقت و تفكر اجراگردد. بطوري كه هيچ حركتي به سيستم غير ارادي سپرده نشود.
تا زماني كه مغز تطابق كامل را دريافت نكرده بايستي حركات به آهستگي تمرين شوند. پس ازآن كه حركات درمغز شاگرد ثبات يافت مي توان تمرينات رابا سرعت بيشتري اجراي نمودو. همچنان كه عضلات شكم و شاگرد قويتر مي شوند و مغزش كنترل بيشتري بر تنفس بدست مي آورد. در مي يابد كه حركاتش نيرو، سرعت و تمركز بيشتري بدست آورده است.
معمولاً اكثر ورزشكاران درسيستم تنفس راهي غيرطبيعي را مي پيمايند و اين خودباعث تنزيل اثرات تنفس مي باشد . اگربه روش تنفس كودكان توجه كنيد درمي يابيد كه آنان بااستفاده از عضلات شكم نفس مي كشند و فشار چنداني روي عضلات سينه ندارند. دريك تنفس خوب ابتدا قسمت هاي مياني و فوقاني پر مي شود و درتخليه سينه با فشار عضلات شكم و سپس پرده ديافراگم هوا ازششها خارج مي شود. اين سيستم تنفس كه طبيعي و غيرمصنوعي است علاوه بر تامين اكسيژن موردنياز بدن اثرات مفيدي بر جهاز هاضمه داشت و مهمتر از همه جريان نيروي “كي” (KI) رادربدن تسهيل مي نمايند.
تنفس در درونبدن انسان نيز از طريق نيرويي كه به آن كسني مي گويند تقويت مي كنيد. اين نيروي موموز يكي از بخش هاي مهم بدن اسنان درتنفس است.
اگرچه موضوع به نظربرخي غيرواقعي ومضحك جلوه مي كند، و ليكن علم پزشكي جديد آنرا به اثبات رسانده و قبول دارد. همانگونه كه هوا براحتي به بدن وارد وازآن خارج مي شود، كي هم به راحتي ازميان بدن جريان مي يابد.با وجود اين همان طوركه ازتنفس خودآگاه نيستيم از وجود كي هم اطلاع نداريم .كنترل قواي كي نيز همانند كنترل تنفس كاري پرزحمت و طولاني است.
ما سالهاي متمادي اين دورا ناديده انگاشته ايم . كنارگذاردن عادات گذشته به راحتي و سرعت تصوري غيرواقعي ومغرورانه است. تعويض الگوهاي قبلي نيازمند زمان است. گذر اززمان نيز طلب صبر و استقامت و پشتكار دارد. بدون صرف وقت جهت تبحر در تنفس، زمان صرف شده در تمرينات براي فراگيري تكنيكها تلف شده و اثر چنداني نخواهد داشت.
اگر نفس نكشيد، مرگ به سراغ شما مي آيد. كارآيي تكنيكهاي شما نيز بدون فراكيري كنترل تنفس از بين خواهدرفت. وقتي كه استاد به شاگرد مي گويد كه نفس خودرا كنترل كن در واقع سعي در جلب توجه وي به روش تنفس دارد و درعين حال ازاو مي خواهد كه كنترل بيشتري بر توانايي هاي فيزيكي ، فكري و روحي خود داشته باشد.
قبل از اجراي تكنيكهاي ششها رااز هوا پركنيد. و درخلال حركت هوا را به آهستگي و ملايمت و هماهنگ با تكنيك به خارج بفرستيد و درست درلحظه تماس تكنيك با هدف خروج هوارا به يكباره قطع كنيد. و پس از اصابت تكنيك باقي مانده هوارا بيرون دهيد. اگر چه درميزان هوايي كه بايد در لحظه تماس در بدن باقي بماند بين اسايتد اختلاف نظر وجود دارد(60تا40درصد) وليكن در سيستم تنفس اتفاق نظر دارند.
اگر چه تنفس يكي از علائم تشخيص حيات در موجودات زنده است، وليكن آيا تنها ورود و خروج هوا مارا كه اشرف مخلوقات هستيم، ارضا مي كند، يا اينكه بايد همان گونه كه بهترين غذاها و روشهاي پخت را انتخاب مي كنيم، بايد بهترين روشهاي تنفس را بيابيم.
بدن انسان بدون سيستم تنفس صحيح و تكنيكهاي ما بدون روشهاي تنفس كارآمد، مانند اتومبيلي است كه كارابوراتور آن تنظيم نباشد.


اهميت مكانيزم و كاربرد كيهاپ درتكواندو

كيهاپ براي بسياري از مبتديان معمايي مبهم است وتكواندو درنظرآنان تنها حركات فيزيكي شرقي مي باشد. آنان نمي توانند درك كنند كه چرا درمواقع خاصي از تمرين بايد كيهاپ بکشند. درحالي كه در شاگرداني كه مدتها به تمرين پرداخته اند توازني دقيق بين كيهاپ تمركز وتكنيك بوجود آمده است.
همه هنرهاي رزمي شرقي نوعي از كيهاپ رادربردارند. دراين هنرها تاكيد فراواني برتمركز نيرو و روحيه از طريق كيهاپشده است .درنظربگيريد كه چگونه هنري رزمي بدون تمركز نيرو و روحيه مي تواند موجود وموثرباشد مسلم است كه غيرممكن است.
فعاليتهايي كه دربرگيرنده حركات دست وپاباشد چيزي جز تمرين فيزيكي نيست. تكواندو علاوه برنيروي فيزيكي برنيروهاي فكري و روحي هم تاكيد دارد و فكر و ورحيه را همزمان با بدن تربيت مي كند. امرزو اكثر رشته هاي ورزشي اهميت كيهاپ راشناخته وبه نوعي ازآن استفاده مي كنند ولي غالباً “به صورت تصنعي وگاها” به دلايل خاص اقدام به فرياد زدن مي نمايند كيهاپ نيرو را از سه منبع جسم، فكر و روح جمع آوري ومتمركز مي كند. تمركز دقيقاً چيست و چگونه مي توان به آن دست يافت؟ در پاسخ بايد گفت كه تمركز عبارت است از توانايي جمع آوري فكر و روح و جسم درجهت انجام هدف موردنظر كه آنها را دريك راستا به حركت درآورد.
تمركز تخريب هدف فيزيكي واقعي يا فرض است. هر حركتي در تكواندو به سوي شخص يا هدف مشخص رانده مي شود. درمبارزات يا اجراي فرم ها هنرجو حركات خودرا متوجه هدف مشخص مي نمايد كه فرضي يا واقعي است . اگر حريف دوراست اورانزديك فرض مي كند واگر اساساً حريفي نيست ، اورا فرض مي كند.
دريك فرم يا مبارزه خيالي(سايه أي) همه حملات بايد متوجه نقاط حساس بدن حريف فرضي باشد. جناق سينه، كليه ها ، گردن، سرونقاط حياتي بايد فرض شده وبا تمام نيرو مورد تهاجم قرارگيرند در ضمن هنرجو بايستي دراجراي دفاع ها نقاط حساس خود را بپوشانند وتصوراين را داشته باشد كه تنها يك شانس براي برد يا باخت ، زندگي يا مرگ وجود دارد. با جمع آوري وتمركز تمام نيرو و حمله با حداكثر توانايي مي توان هر حركت را مرگ حتمي فرض نمود. هنرجو بايد فرض كند كه تنها يك شانس براي نجات زندگي خود دارد و براساس آن دفاع ها را انجام دهد. با تمريناتي اين چنين مي توان نيروي حداكثر را براي حمله يا دفاع متمركز وارائه نمود.
اگر هنرجو داراي ايمان قلبي قوي، كنترل فكر توانا و حركات فيزيكي پرقدرتي باشند تمام نيروي اين سه منبع را متمركز نمايد، مي تواند قدرت ، سرعت و دقت غيرقابل تصوري رابدست آورد كه وصف آن شايد اغراق آميز جلوه گر شود.
كيهاپ به خودي خود محصول تمركز است درظاهر وقتي عضلات شكم منقبض شده وديافراگم بالاكشيده شود. صدايي از حنجره خارج مي شود. ولي نتيجه باطني اين صدا، حداكثر استفاده از تمركز بدن و فكراست. كلمه “كي”(Ki) در زبان كرده أي درااي معاني فراواني است ولي دركلمه كيهاپ به معني هوا يا روح آمده وكلمه “ها”(Hap) به معناي باهم يا متحد مي باشد.
اگر ديده باشيد با تجربه كرده باشيد، انسان درمقابل انجام كارهاي سنگين جسماني مانند هل دادن يا بلندكردن چيزي فريادي خفيف از گلو  میكشد. اين فرياد كيهاپ نيست ولي به آن شباهت دارد. وقتي شخصي كاري انجام مي دهد كه نيروي فراواني نياز دارد. به طور طبيعي حنجره توليد صدا مي كند كه در جمع آوري نيروي او مفيد است و اين گونه اصوات درانجام كارها به اتحاد فكر وجسم كمك مي كند.
ولي كيهاپ در تكواند به گونه أي ديگر عمل مي نمايد و گاهي هم سهواً وغيرارادي درلحظاتي كه آخرين تلاش خودرا مي نماييم بدون فكركيهاپ مي كشيم.
يك كيهاپ خوب از منطقه دان جون (DanJun) كه در قسمت پايين شكم واقع ومركز نيروي حياتي بدن است ريشه مي گيرد.
استادبزرگ جوبانگ لي (JooBanglee) تئوري كي را اين گونه بيان مي كند. “منطقه دان جون كه محل قواي كي در بدن انسان است درفاصله يك تا سه انيچ زيرناف قرارداد وشامل سه نقطه مي باشد . نقطه اول به نام كي هه (Ki Hae) درفاصله يك انيچي ، نقطه دوم به نام كوان وون(Kwan Won) درفاصله دو اينچي و نقطه سوم با نام سوك مون (Suk Mon) درفاصله سه انيچي زيرناف قرار دارند . دان جون مركز انتشار انرژي يا قواي زندگي است و انسان بدون قواي دان جون نمي تواند حتي يك انگشت را تكان دهد . هرچند كه همه مردم اين قوا را دارند ولي به يك اندازه به آن تسلط ندارند.”
استاد لي دو روش عمده تمرينات تقويتي قواي كي را اين گونه بيان مي كند:
1 – دان جون كي(Dan Jun ki) – كاربرد تكنيكهاي تنفس براي توليد كي دراين روش آموخته مي شود.
2 – شين كي (Shin ki) – كاربرد تكنيكهاي رواني ازطريق انديشه براي كسب تسلط برمقدار نامحدودي از قواي كي از طريق كنترل فكرآموخته مي شود.
(كه نمونه اين روش را مي توان دراشخاص ديد كه براثر فشار روحي اشيايي راكه گاهي چند مرد توان آنرا نداشته باشند. بلند كرده اند . مانند مادري كه اتومبيل مشتعلي را كه فرزندش در زيرآن بوده بلند كرده است )
قبل از انجام هر حركتي كه محتاج به نيروي مي باشد، بايستي عضلات شكم را منقبض كرده براي اجراي يك كيهاپ خوب ابتدا ششها را از هوا پركنيد و سپس (20تا40درصد) آنرا بيرون دهيد. دراين لحظه باشدت وناگهاني نفس را قطع و عضلات شكم را منقبض كنيد. اين عمل باعث مي شود تا هوا دربدن شما مانند هوا در ترمزهاي بادي وسايل نقليه عمل نمايد.
بنابراين هنر جويان تكواندو وبايستي به موازات نرمش ها به تقويت عضلات شكم نيز بپردازند.
درتكواندو وفكر بدن با اجراي چونبي قبل ازهرعمل آماده مي شوند براي اجراي كامل چونبي عضلات شكم منقبض شده و دومشت پرقدرت نيز براي ثبات بيشتر بدن در جلوي شكم قرارگرفته وپاها را قدري از هم باز مي كنند. آماده سازي فكر نيز از طريق كنارگذاردن كليه مشغوليت هاي فكري وتمركز روي كاري كه بايد انجام گردد بدست مي آيد.
اجراي صحيح چونبي اهميت فراواني دارد.زيرا پلي بين حركات معمولي و نرم و حركات سريع وخشن تكواندواست. بنابراين ارجاي چونبي قبل وبعداز هر عملي ضروري مي باشد.
محل طبيعي نيروي فيزيكي بدن در قسمت پايين شكم قرارداشته و نيروي كي از آنجا سرچشمه مي گيرد چونبي اين نيرو را در دسترس قرار مي دهد و كيهاپ به گردآوري آن كمك مي كند. اگراين موارد را در ذهن داشته باشيد و تمرين كنيد مي توانيد تمامي نيروي طبيعي و روحي خودرا به كار ببريد. تركيب نيروي كي يا تمرينات و تكنيكها شما رادر دسترسي به قدرت، سرعت، چابكي و كنترل واقعي ياري مي دهند.
دوعامل تمركز و كيهاپ دست در دست هم هنرجويان تكواندو را دركسب تمركز روح، فكر وبدن ياري مي دهند اگرتمرينات تمركز و كيهاپ را به دقت وصادقانه پيگري نماييد، به تكينهاي برتر، نيروي بيشتري توازن فيزكي بالاتر دست خواهيد يافت.
تمام عوامل فوق، طبيعي و فطري هستند. ولي از طريق تمرين صحيح و اصولي تكواندو و رشد و توسعه مي يابند تكواند و عوامل فطري و طبيعي هنر جورا به درجات بالاي تاثيرگذاري رسانده، نيروي هاي دروني و بروني را متحد مي سازد.

باشگاه شهدای شهرک در رشته تکواندو در رده سنی خردسال و نونهال و نوجوانان هنرجو می پذیرد. آدرس : کرج شهرک خاتم انبیاء . سالن ورزشی شهدای شهرک . زیر نطر محمد رضا جوادی .
تعداد بازدید از این مطلب: 132
موضوعات مرتبط: دانستنیهای ورزشی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : mohammad reza
تاریخ : چهار شنبه 24 دی 1393
نظرات

اصول تمرینات

بازيهاي المپيك

مسابقات سالانه

دوره

فاز

جلسات تمرين

نوع فعاليت

تكرار

   عوامل مورد نياز براي زمان بندي تمرين

زمان مسابقات

شناخت نوع ورزش وتعيين عوامل مورد نيازدر مسابقات

ارزيابي وشناخت ورزشكاريا تيم

ارزيابي برنامه سال گذشته

                                                 تنظيم اهداف برنامه جديد

انواع مسابقات     

مسابقات دوستانه

مسابقات منطقه اي

مسابقات استاني

مسابقات كشوري

مسابقات قاره اي

مسابقات جهاني

مسابقات جام جهاني

بازيهاي المپيك

                                                اهميت مسابقات

مسابقات مقدماتي

مسابقات اصلي

                             شناخت نوع ورزش وتعيين عوامل موردنيازدر مسابقه

۱.تعيين نوع و الويت سيستم هاي انرژي درگير

۲.تعيين نوع انقباضات عضلاني درگير

۳.تعيين الويت فاكتورهاي آمادگي جسماني موردنياز

۳.سطح تكنيكي وتاكتيكي ورزشكاريا تيم

۴.ميزان آمادگي رواني مورد نياز

۵.شرايط محيطي محل مسابقه

۶.امكانات مورد نياز براي مسابقه

         ارزيابي وشناخت ورزشكاريا تيم  

۱.ارزيابي آمادگي جسماني ورزشكار ياتيم

۲.ارزيابي آمادگي رواني ورزشكار ياتيم

۳.ارزيابي سطح تكنيكي وتاكتيكي ورزشكاريا تيم

۴.ارزيابي هماهنگي هاي تيمي و انفرادي

۵.ارزيابي امكانات موجود ورزشكاريا تيم

ارزيابي برنامه سال گذشته  

۱.ارزيابي برنامه سال گذشته

۲.ارزيابي نتايج بدست آمده درسال گذشته

۳.ارزيابي امكانات سال گذشته

 

تنظيم اهداف برنامه جديد   

۱.تنظيم اهداف اجرايي ( شركت در4 مسابقه )

۲.تنظيم اهداف تمريني ( بهبود آمادگي يا سطح مهارت تيم يا ورزشكار )

       تنظيم مراحل برنامه جديد         

۱.تعيين تاريخ تمام مسابقات فصل جديد

۲.انتخاب مسابقات متناسب با سطح آمادگي ورزشكاران

۳.الويت بندي مسابقات

۴.محل ومدت تمرين

۵.تاريخ ارزيابي هاي پزشكي

۶.تاريخ ارزيابي هاي ورزشي

۷.تعيين زمان برنامه هاي تحصيلي وتعطيلات

   نوع زمان بندي تمرين                

۱.زمان بندي تكي

۲.زمان بندي دوتايي

۳.زمان بندي چند تايي

                                            دوره هاي زمانبندي تمرين

۱.دوره آماده سازي ( هفته هاي بين شروع تمرين تا دوره مسابقات )

۲.دوره مسابقات ( هفته هاي بين اولين وآ خرين مسابقه )

۳.دوره انتقال ( هفته هاي بلا فا صله بعد از آخرين مسابقه )

      زمانبندي تكي ( براي ورزشكاران مبتدي )

۱.دوره آ ماده سازي ( 4تا 6 ماه )

۲.دوره انتقال ( 3تا 5 هفته )

                                        زمانبندي دوتايي( براي ورزشكاران حرفه اي)

۱.دوره آماده سازي ( 2تا4 ماه )

۲.دوره انتقال اول ( 2تا3هفته كاهش شدت تمرين )

۳.دوره كوتاه تمرين

۴.دوره انتقال دوم ( 2تا4 هفته )

            زمانبندي چند تايي (براي ورزشكاران حرفه اي)

۱.دوره آماده سازي كوتاه

۲.دوره هاي انتقال با كاهش شدت تمرين

۳.دوره هاي انتقال ( 4تا6هفته )

۴.دوره آماده سازي عمومي براي ورزشكاران مبتدي طولاني تراز ورزشكاران حرفه اي است!

نكاتي كه بايد درهنگام برنامه ريزي تمرين به آن توجه كرد!

۱.تاريخ مسابقات مورد نظر رامشخص كنيد

۲.هميشه از آخرين مسابقه به سمت عقب برگرديد

۳.نسبت بين شدت وحجم تمرين رادرطول برنامه ريزي مدنظر قرار دهيد

۴.حجم تمرين ازآخرين و مهمترين مسابقه به سمت عقب زيادتر مي شود

۵.شدت تمرين از آخرين و مهمترين مسابقه به سمت عقب كم مي شود

۶.هميشه روزهايي را درهفته براي كاهش حجم و شدت درنظر بگيريد

۷.برنامه هايي رابراي استراحت ورزشكاران دربرنامه تمرين درنظر بگيريد

۸.زماني رابراي ارزيابي ورزشي وپزشكي درنظر بگيريد

۹.دربرنامه تمرين بيشتراز2تا4بار ورزشكاران راتحت فشارشديد قرارندهيد

۱۰.شدت تمرين رابعد از تمرينات پر فشار كاهش دهيد

                                             ويژگي تمرين دردوره مسابقات

۱.حجم تمرين كم تا متوسط

۲.شدت زياد

                                                   فازهاي دوره آماده سازي

۱.فاز عمومي تمرين ( بلافاصله بعداز دوره انتقال قبلي )

.زمانبندي تكي ( 8تا12 هفته يا بيشتر )

.زمانبندي دوتايي وچندتايي( 2تا4 هفته يا كمتر )

۲.فازاختصاصي تمرين ( مقدم برفاز قبل ازمسابقات )

.زمانبندي تكي ( 6تا8 هفته )

.زمانبندي دوتايي وچندتايي ( طولاني تر )

۳.فاز قبل مسابقات

.زمانبندي تكي ( 3تا5 هفته )

.زمانبندي دوتايي وچندتايي ( 2تا3هقته )

                                      اهداف فاز عمومي دوره آماده سازي                            

۱.توسعه آمادگي جسماني عمومي

۲.افزايش حجم تمرين بصورت پيشرونده

۳.حفظ فاكتورهاي اصلي تمرين وپرهيز ازتمرين زياد

۴.ارائه مهارتهاي جديد

۵.بهبود ضعفهاي شناخته شده

۶.آموزش مهارت رواني

                         اهداف فازاختصاصي تمرين                          

۱.بهبود فاكتورهاي اختصاصي آمادگي جسماني

۲.حفظ فاكتورهاي عمومي آمادگي جسماني

۳.افزايش شدت تمرين

۴.بهبودمهارتهاي تخصصي

۵.ارتقاء سطح تاكتيكي

۶.تمرين مهارتهاي رواني

                                                    اهداف فاز قبل ازمسابقات

۱.هماهنگي مناسب با برگزاري بازيهاي مختلف و دوستانه

۲.انجام تمرينات بسيار اختصاصي

۳.حفظ آمادگي تاكتيكي

۴.افزايش شدت تمرين در سطح نزديك به سطح مسابقات

۵.آشنايي با شرايط مسابقه

                                                         فازهاي دوره انتقال

يك هفته تمرينات سبك

ورزشهاي متفرقه ( چند هفته )

       اهداف فاز انتقال

۱.بهبود آسيبهاي ورزشي

۲.حفظ آمادگي جسماني نسبي ( با تمرينات بازگشت به حالت اوليه فعال )

۳.مرورفاكتورهاي اختصاصي آمادگي جسماني ( كاهش حجم وشدت تمرين )

۴.جلوگيري از بي تمريني كامل

ماكروسيكل برابراست با تعدادي ازميكروسيكل ها( 4تا6 هفته )

دوره آماده سازي ( طولاني تر )

دوره مسابقات ( كوتاهتر)

ميكرو سيكل : كوچكترين واحد نشان داده شده دربرنامه تمرين سالانه است كه

شامل تعدادي از جلسات تمرين درطي چند روز يا معمولا يك هفته مي باشد.

                                                    روش طراحي جدول تمرينات سالانه

۱.تاريخ شروع دوره تمرينات رامشخص كنيد

۲.تاريخ مسابقات اصلي ومقدماتي رادر جدول مشخص كنيد

۳.برنامه ريزي را از آخرين فازقبل ازمسابقات شروع كنيد

۴.حداقل 3تا6 روز رابراي كاهش فشار تمرين در نظر بگيريد ( tapering )

۵.شدت تمرين را برحسب درصد بتدريج تاتاريخ فعلي كاهش دهيد

۶.حجم تمرين رابر حسب درصد بتدريج تاتاريخ فعلي افزايش دهيد

۷.درهرماكرو سيكل طرح پيشرونده فشار تمرين را رعايت كنيد

۸. ابتدا فاكتورهاي اختصاصي را در جدول مشخص كنيد

۹.فاكتورهاي عمومي آمادگي جسماني رادر جدول مشخص كنيد

۱۰.درطول يك ميكروسيكل حداقل يك روز رابراي كاهش تمرين در نظر بگيريد

۱۱.دريك ميكرو سيكل بعداز جلسات تمرينات شديدبار تمرين راكاهش دهيد

۱۲.دريك ميكروسيكل بيش از2تا4 بارتمرينات شديدو لاكتيكي انجام ندهيد

     عنوان هرماكروسيكل رامشخص كنيد  

     ( مقدماتي، درحال توسعه، كاهش بارتمرين )

۱.زمان شروع فعاليتهاي تكنيكي وتاكتيكي رامشخص كنيد

۲.روزهايي رابراي ارزيابي پزشكي وآمادگي جسماني درنظر بگيريد

۳.دريك ميكروسيكل از روشهاي بازگشت به حالت اوليه بهره بگيريد

۴.نمودارشدت وحجم تمرينات رامشخص كنيد

۵.پيش بيني هاي لازم رابراي تغييرات احتمالي برنامه تمرين درنظر بگيريد

                                               ويژگي هاي يك جلسه تمرين

حجم تمرين ( مقدار تمرين انجام شده توسط ورزشكار دريك دوره اي از زمان)

زمان

مسافت

تعداد تكرار

شدت تمرين ( تواني كه ورزشكاربايد درطول تمرين اعمال كند )

وات

سرعت

درصد حداكثر اكسيژن مصرفي ( vo2 max )

سرعت حداكثر

قدرت حداكثر

تعداد ضربان قلب

احساس شدت تمرين

قانون

حجم پايين

شدت بالا

قانون

شدت پايين

حجم بالا

                                                         طراحي يك جلسه تمرين

۱.عنوان جلسه رامشخص كنيد ( تمرين ، مسابقه ، تست )

۲.مدت هرجلسه رامشخص كنيد

۳.محل تمرين رامشخص كنيد

۴.اهداف جلسه تمرين رامشخص كنيد ( بهبود فاكتورها، حفظ ، كاهش فشار )

۵.نوع فعاليت ( مداوم يا متناوب ) مشخص مي شود

۶.شيوه تمرين ( دويدن ، دوچرخه، شنا،.....) مشخص مي كند

۷.حجم وشدت تمرين رامشخص كنيد

۸.مدت گرم كردن وسردكردن را مشخص كنيد

۹.مهارت يا حركات جديد را بعد از گرم كردن آموزش دهيد

۱۰.تمرينات سرعتي وقدرتي رادر ابتداي برنامه تمرين انجام دهيد

 

۱۱.تمرينات استقامتي رادر آخر جلسه تمرين انجام دهيد

 

۱۲.تمريناتي براي سيستم بي هوازي بدون لاكتيك قبل از سيستم بي هوازي لاكتيك تمرين داده شود

 

۱۳.تمريناتي براي سيستم بي هوازي بدون لاكتيك قبل از سيستم هوازي لاكتيك تمرين داده شود

 

۱۴.تمريناتي براي سيستم بي هوازي لاكتيك بايد قبل از سيستم هوازي لاكتيك تمرين داده شود

متغيرهايي كه مي توان از آنها براي كاهش فشار تمرين استفاده كرد

۱.مدت كاهش تدريجي فشار تمرين

۲.حجم تمرين

۳.شدت تمرين

۴.تكرار تمرين

۵.زمان بازگشت به حالت اوليه ( بين تمرين وجلسات )

۶.نوع فعاليت تمريني

۷.كاهش فشارتمرين( tapering)

۸.حداقل 3تا6 روز رابراي كاهش فشار تمرين درنظر بگيريد

۹.حجم تمرين رابطور مشخص كاهش دهيد

۱۰.شدت تمرين رادرهر جلسه بتدريج كاهش دهيد

۱۱.تعداد جلسات تمرين راكاهش دهيد

۱۲.فعاليتهاي انجام شده دراين دوره براي مسابقات بسيار اختصاصي هستند

۱۳.ورزشكاران مسن به زمان بيشتري براي كاهش فشارتمرين نياز دارند

۱۴.ورزشكاران سرعتي وقدرتي به زمان بيشتري براي كاهش فشارتمرين نياز دارند

۱۵.زنان به زمان بيشتري براي كاهش فشار تمرين نيازدارند

باشگاه شهدای شهرک در رشته تکواندو در رده سنی خردسال و نونهال و نوجوانان هنرجو می پذیرد. آدرس : کرج شهرک خاتم انبیاء . سالن ورزشی شهدای شهرک . زیر نطر محمد رضا جوادی .
تعداد بازدید از این مطلب: 182
موضوعات مرتبط: ورزشی , دانستنیهای ورزشی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : mohammad reza
تاریخ : دو شنبه 14 مهر 1393
نظرات

مجموعه: درمان با ورزش

اخبار،سرگرمی,آشپزی,مد,روانشناسی,اینترنت

کاهش گودی کمر,حرکات ورزشی برای گودی کمر,حرکات اصلاحی گودی کمر

حرکات اصلاحی گودی کمر+ تصاویر
برای کاهش انحنا یا قوس کمر ( لوردوز )، تقویت عضلات ناحیه شکم و ایجاد انعطاف پذیری در عضلات اطراف لگن و باسن، ورزش ها یا حرکات درمانی ویژه ای نیاز است.
1-
مانند شکل زیر فرد به حالت چهار دست و پا روی زمین قرار می گیرد و با انقباض عضلات شکم سعی می کند گودی کمر را از بین ببرد، در این حالت سر را به سمت پایین می برد.

 

کاهش گودی کمر,حرکات ورزشی برای گودی کمر,حرکات اصلاحی گودی کمر

 2-بر عکس حالت قبل فرد، سر  و کمر را به حالت اولیه بر می گردد.

 

کاهش گودی کمر,حرکات ورزشی برای گودی کمر,حرکات اصلاحی گودی کمر

 

3- فرد مطابق شکل در حالی که به پشت خوابیده، با آرامی یکی از پاها را بالا آورده سپس پا را با آرامی پایین آورده و حرکت را با پای مخالف نیز انجام دهد.

 

کاهش گودی کمر,حرکات ورزشی برای گودی کمر,حرکات اصلاحی گودی کمر

 

4- فرد به پشت خوابیده  و زانوی خود را خم  کرده و در حالی که دستها از روی زمین بلند نمی شود ،آنها را به سمت پاشنه پاها کشیده و به مدت 3 ثانیه در همان حالت می ماند در این تمرین عضله شکم به خوبی منقبض می شود و تمرین بسیار خوبی برای تقویت عضلات شکم است.

 

کاهش گودی کمر,حرکات ورزشی برای گودی کمر,حرکات اصلاحی گودی کمر

 

5- این حرکت مانند تمرین قبلی است با این تفاوت که دستها روی زانو قرار گیرد  در این تمرین تا حدی از زمین بلند شوید که فشار روی عضلات شکم را احساس کنید.

 

کاهش گودی کمر,حرکات ورزشی برای گودی کمر,حرکات اصلاحی گودی کمر

 6- انجام حرکت درازو نشست

 

کاهش گودی کمر,حرکات ورزشی برای گودی کمر,حرکات اصلاحی گودی کمر

 کاهش گودی کمر,حرکات ورزشی برای گودی کمر,حرکات اصلاحی گودی کمر

 
*
دو حرکت کششی مفید

 

کاهش گودی کمر,حرکات ورزشی برای گودی کمر,حرکات اصلاحی گودی کمر

 
 
ورزش های ویلیامز برای گودی کمر:
 
ویلیامز اعتقاد دارد که علت عمده بروز کمر درد، بر هم خوردن انحنای طبیعی ستون فقرات است. به بیان دیگر وی اعتقاد دارد که در اثر علل و عوامل مختلفی از جمله ضعف عضلات جداره شکم، میزان انحنا یا قوس ناحیه کمر افزایش پیدا می کند و همین عامل موجب بروز درد کمر می شود.


همین  طور ویلیامز اعتقاد دارد که در اثر ضعف عضلات سرینی یا عدم انعطاف پذیری در عضلات اطراف لگن و ران به ویژه عضلات پشت ران ( عضلات همسترینگ ) شخص در هنگام فعالیت یا کار از الگوی صحیح استفاده نمی کند و همین عامل موجب مختل شدن حرکات مفاصل بین لگن و ناحیه کمر می شود و در نتیجه باعث بروز درد کمر می شود. بنابراین ویلیامز برای کاهش انحنا یا قوس کمر ( لوردوز )، تقویت عضلات ناحیه شکم و ایجاد انعطاف پذیری در عضلات اطراف لگن و باسن، ورزش ها یا حرکات درمانی ویژه ای طرح نمود که همانطور که اشاره شد، اصطلاحاً به آن ورزش ها یا نرمش های ( ویلیامز ) می گویند.


 
تشریح ورزش های ویلیامز:
حرکت اول:
 
فرد در حالی که به حالت راحت دراز کشیده و زانوهایش خم است، سعی می کند ضمن منقبض کردن عضلات شکم، لگن خود را کمی بلند نماید،هدف از انجام ورزش اول ویلیامز، تقویت عضلات باسن و کاهش انحنا یا لوردوز کمر است.


حرکت دوم :
 
فرد در حالی که خوابیده و زانوهایش کمی خم است، سعی می کند با دستهای کشیده به حالت نشسته در آید.هدف از انجام ورزش دوم ویلیامز ، تقویت عضلات شکم و کاهش انحنا یا لوردوز کمر است.


حرکت سوم :
 
فرد در حالت خوابیده، سعی می کند زانوهای خود را تا آنجا که می تواند به طرف سینه حرکت دهد،هدف از انجام ورزش سوم ویلیامز، ایجاد کشش و انعطاف پذیری در عضلات و عناصر اطراف ستون فقرات است.


حرکت چهارم :
 
فرد در حالی که نشسته است، سعی می کند به طور ملایم دستهایش را به مچ پا برساند،هدف از انجام ورزش چهارم ویلیامز، ایجاد کشش و انعطاف پذیری در عضلات پشت ران ( عضلات همسترینگ) است.


حرکت پنجم :
فرد در حالی که در حالت استارت دو میدانی قرار گرفته است، سعی می کند با متمایل شدن به سمت جلو بر روی پای عقب خود فشار وارد کند.در مرحله بعد ضمن عوض کردن پاها، همین حرکت را برای پای دیگر انجام می دهد.هدف از انجام ورزش پنجم ویلیامز، کاهش انحنا یا قوس کمر است.


حرکت ششم :
فرد در حالی که کنار دیوار ایستاده است، سعی می کند بنشیند. در ضمن ممکن است این تمرین را با استفاده از یک صندلی انجام داد، یعنی فرد در کنار صندلی قرار میگیرد و به جای اینکه بر روی زمین بنشیند، بر روی صندلی می نشیند. هدف از انجام ورزش ششم ویلیامز، تقویت عضله چهارسر رانی است. همینطور در این تمرین عضلات سرینی تقویت می شوند.


 
چند پیشنهاد ساده برای پیشگیری و کاهش گودی کمر
 
درست خوابیدن
 
در زمان نشستن، کف پا را صاف بر روی زمین قرار دهید، صندلی خود را تنظیم کنید و در صورت نیاز از یک بالشتک کوچک برای پُر کردن فضای خالی پشت کمرتان استفاده کنید.
 
وقتی ایستاده اید، یک پا را مستقیم روی زمین و دیگری را روی یک پله، چهار پایه و یا هر چیز مشابه، در سطحی کمی بالاتر از پای دیگر قرار دهید. این کار حمایت کمرتان را افزایش خواهد داد.
 
درست خوابیدن بهترین حالت برای خوابیدن، وضعیت صورت و شکم رو به بالا است، در حالی که بالشی زیر زانوها قرار گیرد، اما در صورتی که تمایل دارید بر روی شکم بخوابید حتما بالشی زیر شکم خود قرار دهید.

 

کاهش گودی کمر,حرکات ورزشی برای گودی کمر,حرکات اصلاحی گودی کمر

 
توجه داشته باشید که پوشیدن کفش پاشنه بلندموجب افزایش گودی کمرتان خواهند شد.
 
از تقویت عضلات شکم، باسن و کمر غافل نباشید.قوس کمر تا بیش از ۹۰درصد با شنا کردن بهبود می‌یابد.
منبع:blog

 

 

باشگاه شهدای شهرک در رشته تکواندو در رده سنی خردسال و نونهال و نوجوانان هنرجو می پذیرد. آدرس : کرج شهرک خاتم انبیاء . سالن ورزشی شهدای شهرک . زیر نطر محمد رضا جوادی .
تعداد بازدید از این مطلب: 144
موضوعات مرتبط: دانستنیهای ورزشی , ,
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1


نویسنده : mohammad reza
تاریخ : شنبه 29 شهريور 1393
نظرات

 

2171 3

  • پارگی عضلات پشت ساق پا

پشت ساق دو عضله مهم با نام های گاستروکنمیوس و سولئوس دارد. این عضلات معمولا بدنبال ضربه مستقیم و یا کشیدگی شدید و در محلی کمی بالاتر از تاندون آشیل پاره میشوند. درمان پارگی رباط مچ پا  و پارگی عضلات پشت ساق پا این بیماران معمولا بصورت غیر جراحی است.

درمان پارگی عضلات پشت ساق پا

  • بلافاصله بعد از آسیب، سرد کردن عضلات پشت ساق با کیسه حاوی خرده های یخ. سرمای موضعی برای 15-10 دقیقه که هر ساعت تکرار میشود
  • استراحت و کمتر ایستادن و کمتر راه رفتن تا چند روز
  • بستن کف پا و ساق با باند کشی با فشار ملایم به منظور کاهش تورم
  • دراز کشیدن و بالا نگه داشتن ساق بالاتر از سطح قلب
  • استفاده از دو عصای زیر بغل به مدت 2-1 هفته
  • بی حرکت کردن مچ پا برای چند روز با آتل یا اسپلینت

بعد از یکی دو هفته درد بیمار بتدریج کاهش میابد. در این حال بیمار میتواند بتدریج در همان حال که از دو عصای زیر بغل استفاده میکند کف پای آسیب دیده را بر روی زمین فشار دهد. بعد از آن میتوان نرمش های کششی ساق را تحت نظر فیزیوتراپ شروع کرد. این نرمش ها قابلیت انعطاف عضلات و تاندون پشت ساق را افزایش میدهند. بتدریج و در طی چند هفته بعد نرمش های تقویتی عضلات ساق هم به نرمش های کششی اضافه میشود.

بیمار معمولا میتواند بعد از 8-6 هفته به راحتی و بدون کمک عصا راه برود. البته توانایی های کامل حرکتی و ورزشی نیاز به ماهها تمرین و نرمش دارند.

بعد ار پارگی عضلات پشت ساق بافت فیبرو سفتی در محل پارگی ایجاد میشود که ممکن است بتوان آن را در پشت ساق لمس کرد. این بافت ممکن است موجب ماندگار شدن دردی مزمن در محل شود که احتمال دارد تا ماهها باقی بماند. این بافت فیبرو قابلیت انعطاف خوبی ندارد و ممکن است موجب افزایش احتمال پارگی هایی در همان محل در آینده و بدنبال ضربه شود.

مطالب مرتبط: درمان گرفتگی و درد در عضلات پشت ساق پا ،درد ساق پا ، درد یا زق‌زق در شب،علل پارگی تاندون آشیل،سیب دیدگهای تاندون و عضلات پشت پا ،شایع‌ترین آسیب‌های عضلانی در ورزش ،آناتومی پا - عضلات: منبع:کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی تهران

 

باشگاه شهدای شهرک در رشته تکواندو در رده سنی خردسال و نونهال و نوجوانان هنرجو می پذیرد. آدرس : کرج شهرک خاتم انبیاء . سالن ورزشی شهدای شهرک . زیر نطر محمد رضا جوادی .
تعداد بازدید از این مطلب: 112
موضوعات مرتبط: دانستنیهای ورزشی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : mohammad reza
تاریخ : دو شنبه 17 شهريور 1393
نظرات

سرماخوردگی و ورزش

سرما خوردگی التهاب راههای تنفسی است که در اثر سرایت ویروسی بوجود می آید. سرماخوردگی شایعترین بیماری است که در سراسر جهان انسانها را گرفتار می کند . بیش از 2000 ویروس مختلف سبب بروز سرماخوردگی می شوند.

25 تا 65 درصد مواقع ویروس های رینوویروس و کوروناویروس(
rhinoviruses و coronaviruses )علت اصلی سرماخوردگی هستند. اغلب زمان سرایت رینوویروس در فصل پاییز و بهار است ،درحالیکه کورونوویروس به طور معمول بیشتر در طول زمستان رخ می دهد.

چگونه یک فرد سرما می خورد؟
در بزرگسالان انتشار ویروس سرماخوردگی از طریق انتشارهوایی و استنشاق از بینی اتفاق می افتد .ویروسهای قویتر ساده تر از انواع خفیف آنها انتقال پیدا می کنند .به دلیل اینکه میزان بیشتری از ویروس در سرفه و عطسه انتشار می یابند،بنابراین باید با نگه داشتن دستمال مقابل (بینی و دهان) مانع از انتشار ویروس از راه سرفه و عطسه و ترشحات بینی شد.
یک راه خوب دیگر برای از بین بردن ویروس، شستن دستها با آب وصابون است.

رطوبت و آب وهوا ابتلا به سرماخوردگی را افزایش نمی دهد ، بلکه سرما باعث تجمع افراد در فضای بسته می شود و این خود منجربه انتقال ویروس سرماخوردگی از طریق فرد به فرد می شود.



درمان سرماخوردگی
پزشکان معتقدند دوره سرماخوردگی یک هفته بدون درمان و یک هفته همراه با درمان است. داروهای بدون نسخه شامل آنتی هیستامین ، ضد احتقان و ضد سرفه و ضد درد سبب بهبودی موقت علائم می شود.

برای رهائی از سرماخوردگی باید سیستم ایمنی بدن ،آنتی بادی های کافی برای از بین بردن ویروس بسازد که این روند سه الی چهار روز طول می کشد.

بخوردادن فاقد تأثیر یا دارای تأثیر کم برعلایم است . ویتامین
c موجب پیشگیری از سرماخوردگی نمی شود اما ممکن است شدت و مدت علائم را کم کند.

شیوهایی مانند استراحت ، استفاده زیاد از مایعات گرم و داروهای بدون نسخه برای کاستن علائم سرماخوردگی هنوز همه کاری است که در درمان سرماخوردگی می توان انجام داد.

حفظ سیستم ایمنی بدنی مناسب
اینکه یک فرد بعد از ورود مقدار کافی از ویروس دچار سرماخوردگی شود وابسته به فاکتورهای مختلفی است که برروی سیستم ایمنی تأثیر می گذارد.

سن بالا و سیگار کشیدن ، فشار روحی ، تغذیه نامناسب ، کمبود خواب همگی دست به دست هم می دهند تا موجب تخریب عملکرد سیستم ایمنی بدن و افزایش خطر ابتلا به بیماری شوند.

عملکرد بهینه سیستم ایمنی با تغذیه مناسب ، به حداقل رساندن استرس های زندگی ، اجتناب از خستگی های مزمن و کسب خواب کافی بدست می آید.

عملکرد سیستم ایمنی در پی کاهش وزن سریع و عدم دریافت مکفی کالری کاهش پیدا می کند . از این رو کاهش وزن می بایست تدریجی باشد تا ایمنی در سطح مناسب حفظ شود.

آیا پیاده روی روزانه می تواند فرد را از سرماخوردگی حفاظت کند؟
مطالعات نشان داده است افرادی که ورزش می کنند نسبت به افراد غیرورزشکار کمتر سرما می خورند.

تمرینهای ورزشی با شدت متوسط تغییرات مثبتی در سیستم ایمنی ایجاد می کند ، اگرچه بعد از جلسه تمرین ، سطح ایمنی به سطح قبل از تمرین بر می گردد. اما در طولانی مدت سطح پایه ایمنی بالاتر رفته و خطر عفونت را کاهش می دهد.

آیا تمرینات خیلی زیاد ،آسیب رسان است؟
یک باور رایج درمیان ورزشکاران حرفه ای و مربیان آنها وجود دارد و آن اینکه تمرین سنگین مقاومت بدن را در برابر ویروس کاهش می دهد. در طی المپیک های زمستانی و تابستانی بیشترین درگیری پزشکی ورزشکاران عفونت ذکر شده است.

در مطالعات انجام شده در فعالیت های مشابه ماراتن، دوندگان در معرض خطر بیماری بیشتری هستند. مدت 6 الی 9 ساعت طول می کشد تاسیستم دفاعی بدن که در اثر 2-3 ساعت دویدن افت نموده دوباره به حالت اولیه برگردد. این زمان به ویروس ها فرصت پخش شدن و جایگزین شدن می دهد.

هنگام بیماری ، استراحت یا تمرین؟
به توصیه اکثر صاحب نظران اگر یک نفر دچار سرماخوردگی معمولی شود ( آبریزش بینی و گلودرد بدون تب یا بدن درد عمومی) چند روز بعد از برطرف شدن سرماخوردگی می تواند تمرین شدید را هم انجام دهند.

تمرینات سبک تا متوسط ( مثل راه رفتن ) درحین سرماخوردگی مضر نیستند . در افراد مبتلا به رینوویروس بیماران بدون اینکه عملکردشان کاهش یابد و یا شدت علایم سرماخوردگی افزایش یابد قادر به شرکت در تمرین هستند.اما در مواردی که فرد همراه با سرماخوردگی دارای علائمی شامل تب و افزایش خستگی ، درد عضلات و تورم غده های لنفاوی باشد.

در چنین مواردی ورزشکار می بایست 2 الی4 هفته برای انجام تمرینات شدید صبرکند.

به طور کلی اگر علائم بیماری سرماخوردگی مربوط به سیستم تنفسی فوقانی باشد انجام تمرین ملایم بلامانع و حتی سودمند است.

در هنگامی که فرد در بستر بیماری است می تواند تازمان برگشت تدریجی سلامتی خود به صورت سبک تمرینات خود را شروع کند مگراینکه احتمال بدهد بیماریش واگیر دار است که در این صورت می تواند قبل از فعالیت با پزشک معالج خود مشورت کند.

ACSM( انجمن پزشکی ورزشی امریکا) معتقد است فعالیت جسمانی در حد 30 دقیقه ، 5 روز هفته یا بیشتر فشار کمتری بر سیستم ایمنی وارد کرده و از تمرین طولانی مدت و شدید بهتر است.

تمرین متوسط و منظم خطر ابتلا به بیماری تنفسی را کمتر می کند .ورزشکارانی که مجبورند برای مسابقه تمرینات سخت انجام دهند دستورات ارائه شده برای حفظ مناسب عملکرد سیستم ایمنی را اجرا کنند.

باشگاه شهدای شهرک در رشته تکواندو در رده سنی خردسال و نونهال و نوجوانان هنرجو می پذیرد. آدرس : کرج شهرک خاتم انبیاء . سالن ورزشی شهدای شهرک . زیر نطر محمد رضا جوادی .
تعداد بازدید از این مطلب: 139
موضوعات مرتبط: دانستنیهای ورزشی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : mohammad reza
تاریخ : پنج شنبه 13 شهريور 1393
نظرات

حقوق ورزشی
مقررات بازدید از وسایل ورزشی

از آنجا که ورزش با هـدف ارتقاء سلامت جسمـی و روحی روانی افراد جامعه ترویج و توصیه می‌شود، در متن ورزش برای همه دست اندرکاران، به تناسب مسئولیتها یک تکلیف محوری ضمنی هم همواره وجود دارد که تمام فعالیتها باید پیرامون این تکلیف به انجام برسد و به هیچ وجه نباید این تکلیف نادیده گرفته شود و یا تحت الشعاع سایر امور ورزشی قرار گیرد. تکلیف محوری مزبور، مراقبت از سلامت جسمانی و روحی روانی ورزشکاران است. برای عمل به این تکلیف محوری یکی از وظایف قانونی مهم مدیران ورزشی، وظیفه بازدید از وسائل ورزشی میباشد. زیرا وسایل و تجهیزات ورزشی از جمله چیزهایی هستند که اگر نظارت بر صحت و سلامت و کیفیت و استاندارد بودن یا نبودن آن اعمال نشود میتواند عامل ورود آسیبهای جدی به ورزشکاران شود. برای بازدید درست از وسایل و تجهیزات ورزشی، باید وسایلی که ورزشکاران استفاده میکنند را به دو دسته شخصی و عمومی دسته بندی نمود.

وسایل شخصی وسایلی هستند که اختصاص به خود ورزشکار دارد و دیگری یا دیگران از آن استفاده نمیکند. مانند ساق بند، ساعد بند، دستکش و ... در ورزش تکواندو و سایر ورزشهای رزمی و کفش و ساق بند در ورزش فوتبال. وسایل عمومی هم وسایلی میباشند که برای همه ورزشکاران استفاده میشوند. مانند شیاپ جانگ در تکواندو، تشک در کشتی و دار حلقه، خرک، بارفیکس و پارالل در ژیمیناستیک، زمین چمن در فوتبال و استخر در شنا. مدیران و مسئولان ورزشی، به تناسب این دسته بندی برای بازدید و اعمال نظارت بر وسایل ورزشی، تکلیف قانونی دارند.

مدیر یک مجموعه ورزشی، علیالاصول نسبت به وسایل شخصی ورزشکاران وظیفهای ندارد اما نسبت به وضعیت ایمنی برق مجموعه، ایمنی جایگاه تماشاگران، ایمنی زمین مسابقات و موارد مشابه آن مسئول است و باید خود و عوامل تحت امرش به تکلیف قانونی بازدید وسایل، متناسب با نوع وسیله اقدام کنند. ولی در مورد بازدید از وسایل شخصی ورزشکاران، افزون بر خود ورزشکار، تکلیف بر عهده مدیران مستقیم (کُچ ، مربی) نیز میباشد. برای نمونه در فعالیتهای ورزشی باشگاهها، مربی وظیفه دارد از اینگونه وسایل بازدید کند و مطمئن شود، که آیا دست کشی که مثلاً تکـواندوکار برای مبارزه استفاده مینماید، استاندارد هست یا خیر؟ همچنین هوگوی مورد استفاده او مطابق استانداردهای مربوطه میباشد یا نه؟ در ورزشهای توپی مانند فوتبال هم، آیا کفش فوتبالی که شاگرد باشگاه برای تمرین پوشیده از لحاظ مقررات این ورزش از کفشهای مجاز هست یا نیست؟ اینها و موارد مشابه آن که فراوان هم هستند، همگی در قلمرو وظایف و تکالیف قانونی مدیران مستقیم (مربیان و کُچها) است و مدیران غیر مستقیم، نقشی در آن ندارند.


اما از بازدید و کنترل وسائل ورزشی چه نتیجهای باید حاصل شود؟ یا بعبارت دیگر، هدف از بازدید و کنترل وسایل ورزشی چیست؟ بر اساس فلسفۀ ورزش که گسترش سلامتی در جامعه است و تکلیف محوری به مراقبت از سلامت جسمانی و روانی ورزشکاران که در پی این فلسفه بوجود میآید، بازدید و کنترل و حصول اطمینان از صحت و سلامتی و استاندارد بودن وسایل ورزشی، باید نتیجه‌اش جلوگیری از مصدوم شدن و آسیب دبدن خود ورزشکاران استفاده کننده از وسایل باشد.

همچنین باید پیشگیری از آسیب جسمانی رسیدن به دیگر ورزشکارانی که در معرض استفاده از این وسایل قرار دارند را نیز در پی داشته باشد. در باره وسایل عمومی مانند برق ورزشگاه هم نتیجه علاوه بر حفظ سلامتی ورزشکاران، جلوگیری از ورود آسیب به دیگران از جمله تماشاچیها نیز میباشد.

در کنار این نتایج، این نتیجه مهم حقوقی نیز از بازدید از وسایل ورزشی حاصل میشود که اگر بازدید مطابق مقررات و بطور صحیح صورت گرفته باشد و حادثهای رخ دهد، مدیر ورزشی مسئول شناخته نمیشود. ولی بر عکس، اگر بازدید نشده باشد یا بازدید برابر مقررات مربوطه به انجام نرسیده باشد، مدیر ورزشی به تکلیفش عمل نکرده و بنابراین، مدیری که به تکلیفش عمل نکرده در برابر آن حادثه مسئول است.


 

باشگاه شهدای شهرک در رشته تکواندو در رده سنی خردسال و نونهال و نوجوانان هنرجو می پذیرد. آدرس : کرج شهرک خاتم انبیاء . سالن ورزشی شهدای شهرک . زیر نطر محمد رضا جوادی .
تعداد بازدید از این مطلب: 168
موضوعات مرتبط: دانستنیهای ورزشی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : mohammad reza
تاریخ : یک شنبه 15 تير 1393
نظرات

تصویرسازی ذهنی

 

تصویر سازی ذهنی یک مهارت روانی است که در آن تصاویر ذهنی مثبت و آشکاری در مغز ایجاد و یا باز سازی می شود . مغز نمی تواند بین اجرای واقعی یک مهارت ورزشی وتصویر سازی ذهنی برای یادگیری مهارتی جدید استفاده کنند.

از آنجا که عملکرد ورزشکاران بازتابی از افکار و احساسات آنها است ، پس می توانند با ایجاد تصاویر ذهنی مثبت از خودشان در حال انجام مهارت ، مهارت خود را هم بالا ببرند . علاوه بر این ، آنها میتوانند مهارت را به مراتب بیشتر از آنچه بر روی دیواره انجام می دهند در ذهن خود تصور کنند . همچنین ایجاد تصاویر ذهنی موفقیت آمیز ، احساس اعتماد به نفس آنها را تقویت می کند ، در نتیجه تصویرسازی ذهنیتها کمک خواهد کرد تا عملکردی با نتیجه مثبت پیش روی داشته باشند . ورزشکاران همچنین می توانند از تصویر سازی ذهنی برای یادگیری استراتژی استفاده کنند . برای مثال ، صعود کننده می تواند از تصویر سازی ذهنی برای آگاهی از وضعیت خود و تکالیف مربوط به آن وضعیت استفاده کند . همچنین کوهنوردان می توانند با استفاده از تصویر ساز ی ذهنی ، با مسیر آشنا تر شوند .

ورزشکاران بایدتصویر سازی ذهنی را پیش از تمرین ، در خلال آن و بعد از تمرین انجام دهند .

تصویر سازی ذهنی پیش از مرحله تمرین جسمانی به ورزشکاران کمک خواهد کرد تا از نظر ذهنی خود را آماده انجام مهارت های آن تمرین کنند .

تصویر سازی ذهنی در خلال تمرین به ورزشکاران در یادگیری مهارت های جدید و رفع اشتباهات آنها کمک خواهد کرد .

معمولاً عضلات ورزشکاران بعد از تمرینات جسمانی بسیار شل می شود ، در نتیجه در این زمان ورزشکاران آمادگی استفاده از تصاویر ذهنی را بیشتر دارند و می توانند با استفاده از این روش ، مهارت های آموخته شده در تمرین را تقویت کنند .

رعایت دستورالعمل های زیر به ورزشکاران تازه کار در امر تصویر سازی کمک می کند :

با مهارت هایی که خوب انجام می دهید تصویر سازی را شروع کنید .

سپس روی مهارت هایی که می خواهید آنها را بهبود ببخشید امتحان کنید .

سعی کنید مهارتی را که روی آن کار می کنید « احساس » کنید .

در صورت امکان تصویر سازی در همان حالتی که برای انجام آن مهارت لازم است ، اجرا کنید . این کار به شما کمک خواهد کرد تا مهارت را « احساس » کنید .

کارهایی را که می خواهید در هر جلسه انجام دهید در مسیر رسیدن به محل تمرین در ذهن خود مرور کنید.

هنگام تمرین ، حرکات و بازی ها را قبل از انجام آنها در ذهن خود به تصویر بکشید .

اگر اشتباهات تکنیکی به شما گوشزد شد ، سعی کنید « احساس » کنید که مهارت را به طور صحیح انجام می دهید .

در محل مسابقه احساس کنید که بر خود تسلط کامل دارید .

رسیدن به اهداف خود را در ذهن مجسم کنید .

هر فردی مجهز به یک ضمیر خود آگاه (ذهن هوشیار) و یک ضمیر نا خود آگاه (ذهن نیمه هوشیار) و یک ضمیر فوق آگاه (ذهن فوق هوشیار) است.

یکی از راههای تغییر افکار، تغییر تصاویر ذهنی است.

هر فردی، یک تصویر ذهنی از خود دارد که بر آیند خود پنداره های او در موضوعات مختلف است.

هر تجربه ممکن است به تقویت یا تضعیف یک خود پنداره های او در موضوعات مختلف است.

فکر کردن و تکرار ذهنی یک تجربه باعث تقویت تصویر ذهنی و تایید بیشتر آن می شود.

ابتدا باید تصویر ذهنی را اصلاح کرد.

تصاویر ذهنی قابلیت جراحی شدن را دارند.

تصاویر ذهنی تامین کننده برنامه های ضمیر نا خودآگاه ما هستند و ضمیر ناخود آگاه مسئول اجرایی بخش اعظم زندگی ماست.

مغزما به دو نیم کره راست و چپ تقسیم می شود که نیمکره چپ امورمربوط به استدلال و منطق و تجزیه وتحلیل و تفکرعمودی را کنترل می نماید و نیمکره راست مسائل مربوط به تخیل و سلیقه و هنر و احساس و… را شامل می شود.

نیمکره راست نسبت به لحن ، بلندی، کوتاهی و جهت صدا حساس است.

نیم کره راست نسبت به محتوا و مضمون پیام حساس است و به محتوای کلامی و منطقی آن کاری ندارد. بنابر این تلقینات و پیامهایی که مورد تاکید خاص قرار بگیرند به نیمکره راست مغز می روند.

برای ایجاد یک حالت جدید باید مدیریت تصاویر ذهنی را به طرز قابل قبولی فرا بگیرید.

هر تصویری ذهنی دارای کیفیتهای فرعی است (بصری- سمعی- لمسی)

مهمترین کیفیتهای فرعی بصری :

حرکت و سکون

رنگی یا سیاه و سفید

نور و میزان روشنی

اندازه

فاصله

چند بعدی

تضاد رنگ

زاویه دید

سرعت

مهمتربن کیفیتهای فرعی سمعی :

شدت

ارتفاع

سکوت

لحن و طنین

فرکانس صدا

جابجایی

فاصله

مهمترین کیفیتهای فرعی لمسی :

سردی و گرمی

فشار

وزن

غلظت

سوزش

درد

می توان با استفاده از کیفیتهای فرعی، تصاویر ذهن را کارگردانی نمود.

تصاویر ذهنی به حالت خود احساس و دیگر احساس وجود دارند که معمولاً برای جذب و دریافت از حالت خود احساس و برای دفع از حالت دیگر احساس استفاده می شود.

برای استفاده از تکنیک های تصویر سازی ذهنی باید به چند نکته توجه داشته باشید:

در زمان حال

مثبت

با آرامش مناسب

قبل از هر تصویر سازی ذهنی تنفس ۲ ۴ ۱ را انجام دهید.

برای تحقق هر هدفی، ابتدا تصاویر روشن و مناسبی با توجه به کیفیتها فرعی بسازید(خالت خود احساس)

ضمیر خود آگاه به منزله سوارکار و ضمیر نا خودآگاه به منزله اسب است.

تلقین و تکرار تامین کننده ضمیر ناخودآگاه است و باید در سطح مربوط به آن به کارگیری و استفاده گردد.

یکی ازخطاهای رایج دراستفاده ازتکنیک ها تصویر ذهنی این است که سطح هوشیار و خود آگاه را در لحظه استفاده از تصاویر ذهنی دخالت می دهند . هر یک باید کار خودش را انجام دهد.

هر کسی باید یک استراحتگاه ذهنی و یک خوابگاه ذهنی داشته باشد.

قبل ازمطالعه، کلاس، امتحان، تمرین، مسابقه و هرکار مهم دیگری ابتدا به مدت چند دقیقه با رعایت شرایط وضوابط لازم تصویر ذهنی مربوطه را درحالت خود احساس بسازید و سپس کار را انجام دهید.

برای استفاده از تصویر ذهنی باید در حالت”آلفا” قرار گرفت.

طبقه بندی امواج مغزی به صورت زیر است:

امواج “بتا” : حالت عادی و هوشیار با فرکانس ۱۴

باشگاه شهدای شهرک در رشته تکواندو در رده سنی خردسال و نونهال و نوجوانان هنرجو می پذیرد. آدرس : کرج شهرک خاتم انبیاء . سالن ورزشی شهدای شهرک . زیر نطر محمد رضا جوادی .
تعداد بازدید از این مطلب: 165
موضوعات مرتبط: دانستنیهای ورزشی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : mohammad reza
تاریخ : شنبه 14 تير 1393
نظرات

دراز و نشست موثرتر از دستگاه‌های ورزش برای تناسب اندام


به گزارش سايت فدراسيون تكواندو، هر ساله میلیون‌ها دلار خرج خرید دستگاه‌های ورزش می‌شود و بسیاری از مردم تصور می‌کنند که این دستگاه‌ها نقش اصلی در تناسب اندام آنها دارند. محققان دانشگاه ویسکونیسن تاثیر محبوب ترین دستگاه‌های ورزشی را با حرکات ورزشی سنتی مانند دراز و نشست مقایسه کردند.

ادوارد استنگر، یکی از محققان می‌گوید: ما هزینه زیادی را صرف خرید دستگاه های ورزشی برای انجام ورزش‌های شکمی می‌کنیم و تنها آنها را برای برقراری تناسب اندام مناسب می‌دانیم. در بررسی‌های انجام شده هشت مرد و هشت زن بین 18 تا 24 سال مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد هیچ کدام از دستگاه‌های ورزشی فعالیت ماهیچه‌ها را بیشتر از حرکت کرانچ افزایش نمی‌دهد.

استنگر می‌گوید: واضح است که دراز کشیدن بر روی زمین و انجام حرکت کرانچ برای همه مناسب نیست. اما برای یک فرد معمولی که می‌خواهد عضلات شکمی خود را قوی تر کند و سلامت بهتری داشته باشد انجام حرکت دراز و نشست مناسب است.

یکی از محققان می‌گوید: باید در نظر داشت که یک حرکت خاص ورزشی برای کار کردن بر روی همه عضلات شکم مناسب نیست. برای مثال برخی حرکات برای افزایش استقامت بدن مناسب هستند، اما بر روی شکم تاثیر چندانی ندارند. هر حرکت ورزشی تاثیر خاصی بر روی بدن دارد.

باشگاه شهدای شهرک در رشته تکواندو در رده سنی خردسال و نونهال و نوجوانان هنرجو می پذیرد. آدرس : کرج شهرک خاتم انبیاء . سالن ورزشی شهدای شهرک . زیر نطر محمد رضا جوادی .
تعداد بازدید از این مطلب: 178
موضوعات مرتبط: دانستنیهای ورزشی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : mohammad reza
تاریخ : شنبه 14 تير 1393
نظرات

 

 

گرم کردن و خنک کردن بدن چند دقیقه‌ بیشتر به طول نمی‌انجامند. اما تغییر زیادی در ورزش ایجاد می‌کند.

در این جا به نکاتی برای بهتر انجام شدن گرم کردن و خنک کردن بدن اشاره شده است.

بسیاری از ورزشکاران آماتور گمان می‌کنند صرف انجام حرکت ورزشی کافیست، اما بدون گرم و سرد کردن 

آسیب‌های جدی در کمین عضلات و مفاصل ورزشکاران است.

گرم کردن بدن اگر درست انجام شود باعث جریان خون و آماده شدن بدن برای ورزش می‌شود.

عضلات اگر گرم و منبسط باشند بهتر کار می‌کنند . گرم کردن بدن باید پنج دقیقه‌ تا 10 دقیقه‌ باشد. برای گرم کردن بدن می‌توان از ورزش‌های هوازی آرام استفاده کرد. برای مثال پیاده روی یا دوچرخه آرام مناسب هستند. قبل از انجام تمرینات قدرتی انجام حرکات هوازی مناسب است.

جوهارپر، یکی از مربیان المپیک می‌گوید: من به ورزشکاران برای گرم کردن بدن پیشنهاد می‌کنم که در هر طرف از بدن 25 رکت کششی انجام دهند و بر روی هر شانه 25 پرس انجام دهند.

بعد از انجام ورزش نباید به طور ناگهانی فعالیت را متوقف کرد. این کار باعث سرگیجه می‌شود. خنک کردن بدن ضربان قلب و فشار خون را پایین می‌آورد.

سعی کنید برای خنک کردن بدن از حرکات کششی استفاده کنید. این کار انعطاف پذیری را افزایش می‌دهد و خطر آسیب دیدگی‌ را کاهش می‌دهد. سعی کنید آرام بدن را خنک کنید. حرکات کششی ساده مانند چرخش شانه‌ها و چرخش لگن برای خنک کردن مناسب است. حرکت گردن مانند فرو بردن چانه در قفسه سینه نیز مناسب است.

اگر می‌خواهید ورزش شدید انجام دهید، بیشتر بدن را گرم کنید. هنگامی که بدن گرم بود حرکات کششی انجام دهید، انجام حرکات کششی بر روی عضلات سرد باعث آسیب دیدگی‌ آنها می‌شود. به هنگام انجام حرکات کششی نفس عمیق بکشید و آرام باشید. هر حرکت کششی را 15 تا 30 ثانیه نگه دارید

باشگاه شهدای شهرک در رشته تکواندو در رده سنی خردسال و نونهال و نوجوانان هنرجو می پذیرد. آدرس : کرج شهرک خاتم انبیاء . سالن ورزشی شهدای شهرک . زیر نطر محمد رضا جوادی .
تعداد بازدید از این مطلب: 123
موضوعات مرتبط: دانستنیهای ورزشی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : mohammad reza
تاریخ : شنبه 14 تير 1393
نظرات

ورزشکاران مراقب باشند


  ورزشکاران مجبور هستند که در فصل گرما نیز به ورزش‌های مورد علاقه خود ادامه دهند. با توجه به اینکه در فصل تابستان شیوع برخی بیماری‌ها شایع‌تر است پس باید این بیماری‌ها را به‌خوبی بشناسیم.

همزمان با آغاز فصل گرما برخی بیماری‌ها شیوع بیشتری پیدا کرده وحتی همه‌گیر می‌شوند زیرا حرارت و رطوبت دو عامل مهم در رشد و تکثیر بسیاری از باکتری‌ها، ویروس‌ها و بیماری‌های انگلی هستند. از جمله بیماری‌هایی که در فصل تابستان شایع است و در خانواده‌هایی که مسائل بهداشتی را رعایت نمی‌کنند حداقل یک مورد از این بیماری مشاهده می‌شود عبارتند از : اسهال و استفراغ، مسمویت‌های غذایی، بیماری‌های باکتریایی و انگلی، گرما زدگی وحتی سرطان پوست، بیماری‌های عفونی و...

اینک به‌طور اختصار به شرح این بیماری‌ها و راه‌های پیشگیری ودرمان آنها می‌پردازیم:


1. اسهال واستفراغ Diarrhea & Vomiting
این بیماری در فصل گرما به ویژه در کودکان و شیرخواران و سپس در بالغین بسیار شایع است. علت این بیماری می‌تواند ویروسی، باکتریایی یا انگلی باشد زیرا در فصل تابستان در صورت عدم رعایت اصول بهداشت فردی و اجتماعی از طریق آب، غذاهای آلوده، میوه نشسته، سبزی‌هاي آلوده، غذاهای لبنی فاسد وانتقال بیشتر میکروب‌ها توسط مگس، پشه وسایر عوامل مداخله‌گر، میکروب‌ها وارد بدن مي‌شود و در مخاط روده جایگزین می‌شوند و به دلیل ترشح مواد سمی از این میکروب‌ها و انگل‌ها مخاط روده دچار تورم والتهاب مي‌شود و سبب ازدیاد ترشحات روده‌ای واختلال در جذب مواد غذایی و مایعات می‌شود. تعدادی از میکروب‌ها هم که به عنوان میکروب‌های طبیعی در روده کوچک و بزرگ زندگی می‌کنند از این ضعف ایمنی وگوارشی بدن سوء استفاده مي‌کنند و آنها نیز به عنوان عامل بیماری‌زا عمل می‌کنند.
تعدادی از این عوامل مولد اسهال خونی هستند از جمله : باکتری‌هایی چون شیگلا، اشریشیای مهاجم یا انگل‌هایی چون آمیب و برخی دیگر مولد اسهال حاد هستند از جمله بیماری‌هایی مانند وبا، تب تیفوئید (سالمونلا) یا بیماری‌های ویروسی که مولد اسهال به ویژه در شیر خواران هستند.
علائم بالینی که یک بیمار دچار اسهال و استفراغ می‌تواند داشته باشد عبارتند از : تب، لرز، سردرد، بی‌اشتهایی، احساس کوفتگی عمومی بدن، تشنج، درد و پیچش پايین شکم همراه با اسهال و استفراغ و تهوع.

***درمان
مهم‌ترین عامل در درمان اسهال و استفراغ باید براساس جبران آب و الکترولیت‌های بیمار باشد و سپس درمان آنتی‌بیوتیکی که بر اساس نوع کشت آزمایشگاهی و درمان اختصاصی مربوطه است. به‌طور کلی اکثر اسهال‌های حاد میکروبی نیازی به درمان آنتی بیوتیکی ندارد بلکه تزریق مایعات داخل وریدی کلرید سدیم یا محلول رینگر لاکتات و همچنین محلول‌های الکترولیتی خوراکی حاوی گلوکز و سدیم و کلروپتاسیم و بیکربنات (ORS ) یا دیفنوکسیلات و کدئین ضرورت دارد.

***پیشگیری
مهم‌ترین اصل در پیشگیری، رعایت بهداشت فردی و اجتماعی و در رأس آن استفاده از آب آشامیدنی سالم است، از دیگر موارد می‌توان عدم تماس با حیوانات خانگی، عدم استفاده از وسایل و ابزار بهداشتی، عدم مصرف هر نوع خوراکی فاسد، آلوده و مشکوک یا سبزی‌هاي خام و نشسته را نام برد. برای پیشگیری از اسهال مسافران، که در فصل تابستان بسیار شایع است، گاه باید از آنتی بیوتیک‌ها و تتراسایکلین یا داکسی سایکلین به ویژه در سفر به مناطقی که از نظر اقلیمی یا اجتماعی و بهداشتی، تفاوت محسوسی با موطن فرد داشته باشند، استفاده کرد.


2 . مسمومیت‌های غذایی (Food Toxicity )
بسیاری از ورزشکاران در فصل تابستان به مسابقات یا اردوهای داخلی و بین المللی اعزام می‌شوند در نتیجه باید از مسمومیت غذای مصرفی آگاهی کامل داشته باشند.
این بیماری که در تابستان بسیار شایع است در اثر مصرف غذاهای فاسد و آلوده به انواع میکروب‌ها، در بین گروهی از افراد یک خانواده ویا در یک مجموعه افراد که در یک جشن، میهمانی یا اردو هستند بروز می‌کند.

مصرف غذاهای رستوران‌های بین شهری که در آنها اصول فریزر غذایی رعایت نمي‌شود و غذاهای پروتئینی از روزهای قبل در معرض گرما و مواد بیماری زا قرار گرفته ومستعد عفونت است، یا حتی در منازل شخصی، که به دلیل قطع برق، اغذیه داخل یخچال فاسد شده است و رعایت دقیق مصرف آنها صورت نمی‌گیرد، یا مصرف کنسرو فاسد و میوه‌هایی که بخشی از آنها فاسد و لهیده شده و شیرینی‌هایی که چند روز از تهیه آنها گذشته است، رخ می‌دهد که در این صورت عدم تحمل غذایی رخ مي‌دهد و سموم معدنی مثل نیتریت سدیم وسموم آلی مانند قارچ‌ها و صدف‌های سمی وارد بدن مي‌شوند و همراه با سایر مواد سم‌زا مانند باکتری‌ها و ویروس‌ها ایجاد بیماری می‌کنند که در این میان سم بوتولیسم بسیار خطرناک و کشنده است.

***علائم
بی‌اشتهایی، تهوع، استفراغ و اسهال وگاهی تب، دل درد، ضعف، وکسالت .

***درمان
ترمیم آب و الکترولیت‌های از دست رفته و در صورتی که شوک یا اختلال تنفسی رخ داده باشد، بايد در بخش اورژانس بیمارستان آنها را برطرف کرد و هنگامی که به تشخیص بوتولیسم مشکوک باشیم باید آنتی توکسین پلی والان بیماری نیز تزریق شود. تجویز آنتی بیوتیک ضرورتی ندارد مگر اینکه در کشت آزمایشگاهی مدفوع، میکروب‌ها مشخص شوند.

***پیشگیری
عدم مصرف غذاهای پروتئینی، هیدرات کربنی، چربی‌های مشکوک، وحرارت دادن حداقل 20 دقیقه‌اي غذاهای کنسروی و رعایت بهداشت در مورد غذاهای داخل یخچال و غذاهایی که در میهمانی‌ها به‌طور گروهی مصرف می‌شوند.


3.بیماری‌های باکتریایی و انگلی Bacterial & Parasit Diseases
هر چند که ورزش سبب تقویت سیستم دفاعی بدن در برابر ویروس‌ها و میکروب‌ها و انگل‌ها می‌شود ولی بایستی از بروز برخی بیماری‌ها غافل نشویم و از علل و درمان آن آگاهی کامل داشته باشیم.

تعداد کثیری از باکتری‌ها و انگل‌ها برای رشد و تکثیر خود نیاز به دمای مناسب دارند. بدین منظور اکثر این میکروارگانیسم‌ها در فصل‌های سرد به صورت نهفته و کمون باقی می‌مانند و در فصول گرم سال به رشدی تصاعدی می‌پردازند، مانند عفونت‌های گلو، دستگاه گوارش وتناسلی، پوست وخون.

بیماری وبا که با یک اسهال حاد عفونی آغاز می‌شود در اثر آلودگی غذا یا مایعاتی که به طریقی با مدفوع بیماران ناقل میکروب در تماس هستند به وجود می‌آید و میکروب در روده کوچک مولد ترشح سم و باعث بروز ترشح شدید آب وکلر در روده و کاهش جذب مجدد سدیم می‌شود که شاید حجم مدفوع خارج شده در 24 ساعت به 15 لیتر هم برسد که اگر درمان فوری صورت نگیرد در پنجاه درصد موارد کشنده است و به راحتی نیز همه گیر می‌شود. واکسن وبا نیز گاه مفید است اما نقش اساسی را باید در بهداشت آب و غذاها و حرارت دادن وسایل در معرض خطر دانست و درمان به صورت آب والکترولیت تراپی از راه ورید وتجویز تتراساکلین است. بیماری‌های انگلی از جمله کرمک که در کودکان شیوع فراوان دارد، حتی در هوای خشک نیز می‌تواند از راه هوا وارد دهان شود و تخم مربوطه سپس در روده‌ها جایگزین مي‌شود و مراحل رشد خود را طی می‌کند.

عفونت‌های چشمی در فصل تابستان به دلیل آلودگی هوا و ورود گرد و غبار به چشم ومساعد کردن ملتحمه چشم برای حساسیت وعفونت نیز به ویژه در افرادی که مستعد هستند، از جمله افراد دیابتی ویا افراد مسن وکودکان که آسیب پذیرند، شایع است. عفونت‌های ویروسی مانند تبخال تناسلی نیز در فصل تابستان به ویژه در افراد مونث که لباسهای تنگ و چسبیده می‌پوشند از شیوع بالایی برخوردار است.


4 .گرما زدگی (Heat –Stroke )
گرمازدگی در ورزشکاران و به‌ویژه در سطوح قهرمانی و حرفه‌ای شیوع بالایی دارد زیرا آنان مجبورند به تمرینات و برنامه‌های ورزشی خود حتی در روزهای داغ تابستان هم ادامه دهند.

گرمای زیاد سبب اتساع عروق محیطی و ازدیاد ضربان قلب و تولید عرق فراوان می‌شود و اگر فرد در چنین وضعیتی به حالت ایستاده و بی‌حرکت بماند احتمال بروز سنکوپ وجود دارد و فعالیت عضلانی متوسط تا حدی می‌تواند از این حالت جلوگیری کند. در برابر گرما، از دست دادن مایعات از بدن حتی به 4 لیتر در ساعت نیز می‌رسد و اگر این وضعیت ادامه داشته باشد وفعالیت بدنی شدید مثل دویدن یا کارهای عضلانی و حمل و نقل اجسام نیز به آن افزوده شود سبب بروز از دست دادن ناگهانی شعور ونارسایی مرکز حرارت در مغز وتب شدید و قطع تعریق می‌شود. این حالت‌ها در افرادی که بیماری‌های قلب وعروقی، الکلیسم و چاقی نیز دارند شدت بیشتری دارد.

***علائم
سردرد، سرگیجه، تهوع، حالت تیرگی شعور،تشنج، اختلال بینایی، اغما، گرم شدن پوست بیمار ونبض سریع . این حالتها در حین مسافرتها در فصل تابستان در صورت گرمای شدید شهرها یا خیابان‌های بین دو شهر یا در ارتفاعات در اثر کوهنوردی و ورزش‌های گوناگون نیز رخ می‌دهد.

***درمان
در درجه اول کاهش سریع دمای بدن با انتقال فرد گرما زده به مکانی سایه و خنک، بیرون آوردن لباس‌ها و پاشیدن آب به تمام بدن ومالیدن الکل، در برابر باد قرار دادن یا باد زدن او . در اولین فرصت، استفاده از وان آب سرد، کیسه یخ وحوله سرد ضروری است. برای کنترل لرز و هذیان و تحمل مراحل درمان در صورتی که بیمار به هوش است باید از 50 ـ 250 میلی گرم کلرپرومازین از راه عضلانی استفاده شود. راه تنفس بیمار نیز باید باز باشد و اکسیژن رسانی نیز کامل شود.


5 . سرطان پوست (Skin Cancer )
ورزشکارانی که تقریباٌ اکثر مناطق پوست بدنشان در حین ورزش، مستقیماً در برابر تابش نور شدید خورشید قرار داشته باشد باید مواظب بروز سرطان پوست باشند و علاوه بر استفاده از لباس مناسب، از کرم‌های ضد آفتاب هم استفاده كنند.

امروزه در پزشکی به اثبات رسیده است که عامل اساسی در بروز سرطان پوست، قطعاً اشعه ماورای بنفش خورشید است.
البته برای بروز سرطان پوست از نوع سرطان سلول‌های سنگفرشی و سلول‌های بازال باید این اشعه برای سالیان متمادی بر بدن بتابد و اشعه به‌طور تجمعی در بدن ذخیره و سرطان‌زا شود که این حالت در افرادی که شغل آنها بیشتر در فضای آزاد و مقابل خورشید است و ساعات زیادی از روز را در این وضعیت قرار می‌گیرند از جمله ماهیگیران وکارگران مزارع و ساختمان‌های بلند یا افرادی که در ارتفاعات بالاتری زندگی می‌کنند بیشتر است. از طرفی سرطان پوست از نوع ملانوم بدخیم بیشتر در افرادی رخ می‌دهد که برای مدتی کوتاه، مثلاً 2 هفته، برای برنزه شدن به ساحل دریا می‌روند و به‌طور مستمر آفتاب می‌گیرند و ضایعات خال مانند سیاه یا قهوه‌ای تیره در پوست آنها ایجاد می‌شود که منجر به زخم شدن و خونریزی می‌گردد.

البته آفتاب معمولی روزانه، برای عموم مردم برای حدود نیم ساعت به ویژه برای افراد مؤنث بالای 45 سال مفید است زیرا خانم‌های چندزا در طول دوران حاملگی مقداری از کلسیم استخوانشان به جنین منتقل مي‌شود و در سنین بالای 45 سال، دچار علائم استئوپورز می‌شوند و گهگاه دردهای استخوانی و عضلانی و ضعف و خستگی در آنها بروز می‌کند.

دکتر لطفعلی پورکاظمی- رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی

باشگاه شهدای شهرک در رشته تکواندو در رده سنی خردسال و نونهال و نوجوانان هنرجو می پذیرد. آدرس : کرج شهرک خاتم انبیاء . سالن ورزشی شهدای شهرک . زیر نطر محمد رضا جوادی .
تعداد بازدید از این مطلب: 147
موضوعات مرتبط: دانستنیهای ورزشی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : mohammad reza
تاریخ : شنبه 14 تير 1393
نظرات

خوردن صبحانه با قند پایین فواید ورزش را افزایش می‌دهد

فواید ورزش و تغذیه متعادل در تحقیقات مختلف مشخص شده‌اند و پایه بسیاری از توصیه‌ها برای افزایش سلامت عمومی هستند. هر کدام از این فاکتورها می‌توانند بر وجود بیماری‌های مزمن مختلف از جمله چاقی مفرط، دیابت نوع دو و حتی سرطان‌ها تاثیر بگذارند.


بعضی از تحقیقات نشان داده‌اند که ورزش و تغذیه ممکن است، همراه با هم بر سلامت تاثیر بگذارند. برای مثال، ورزش بعد از مدتی ناشتا بودن؛ مثلا قبل از صبحانه باعث افزایش سوزاندن چربی‌ها می‌شود. تحقیقات زیادی به بررسی تاثیر نوع غذا قبل از ورزش، حین آن و بعد از ورزش بر متابولیسم بدن نپرداخته‌اند.


برای بهتر فهمیدن تاثیرات غذای مصرف شده قبل از ورزش، گروهی از محققان دانشگاه ناتینگهام تحقیقاتی را انجام دادند. همان طور که انتظار می‌رفت تمرکز گلوکز در خون بعد از خوردن غذاهایی با قند بالا بیشتر از خوردن غذاهایی با قند پایین بود، اما هنگامی که ورزش شروع می‌شود میزان گلوکز خون به حالت پایه‌ای خود باز می‌گردد، بنابراین نوع غذا تاثیر آنچنانی ندارد.


میزان پلاسمای بدون اسید چرب (FFA) بعد از مصرف هر دو نوع غذا کاهش می‌یابد، اما بعد از خوردن غذاهایی که قند کم دارند تا دو ساعت شروع به افزایش دوباره می‌کند.


ورزش باعث افزایش سریع FFA در هر دو گروه می‌شود، اما بعد از خوردن غذاهای با قند کم این افزایش بیشتر است.


اسیدی شدن چربی‌ها بعد از غذاهای با قند کم بیشتر است. محققان نتیجه‌گیری کردند که بعد از صبحانه‌ای با قند پایین، اکسید شدن چربی‌ها افزایش می‌یابد و احساس سیری بیشتر می‌شود.


بنابراین بعد از خوردن غذاهایی با قند پایین ورزش بهتر چربی می‌سوزاند.



باشگاه شهدای شهرک در رشته تکواندو در رده سنی خردسال و نونهال و نوجوانان هنرجو می پذیرد. آدرس : کرج شهرک خاتم انبیاء . سالن ورزشی شهدای شهرک . زیر نطر محمد رضا جوادی .
تعداد بازدید از این مطلب: 167
موضوعات مرتبط: دانستنیهای ورزشی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


تعداد صفحات : 6



به وبلاگ من خوش آمدید باشگاه شهدای شهرک در رشته تکواندو در رده سنی خردسال و نونهال و نوجوانان هنرجو می پذیرد. آدرس : کرج شهرک خاتم انبیاء . سالن ورزشی شهدای شهرک . زیر نطر محمد رضا جوادی .


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود